Halm-strigle/ Halmharve

Se en film om maskinen

Se film om halmrulle på Varioen

 


Effektiv løsning til bekæmpelse af ukrudt og aktivering af spild frø samt omsætning af halmen efter høst. Som Sidegevinst har det vist sig at maskinen også er sneglenes fjende.

CMN halmstrigler fås i dag med fast tand eller med variabel tandhældning, fælles for begge modeller er at de er trepunktsophængt redskab, men de kan samtidig køres som halvbugseret.
Halmstriglerne har en indbyrdes tandafstand på 50 cm og en effektiv tandafstand på 10 cm. Den specialformede CMN halmstrigletand har en dimension på Ø16 mm. Den er forsynet med en dobbeltbevikling som fjeder og har en frihøjde på 65 cm. De ting tilsammen gør, at CMN halmstrigle kan arbejde i meget store mængder organisk materiale uden tilstopning.

På Vario modellen er den 16 mm tand vinklet lige og angrebs vinklen kan i stedet varieres  fra 90° lodret til 45° bagud. Vinklingen forgår hydraulisk samtidig med at den udligner trykket på tværs af harven.

Den bedste omsætning af snittet halm fås når der køres umiddelbart efter mejetærskerne, da det er der mikroorganismerne er mest aktive.

CMN halmstrigle fås i størrelserne 3, 6, 8, 12 og 16 m.

 

Nyhed: CMN Vario kan nu også fås med halmruller, det bevirker at man efter fordeling af halm samt aktiveret fremspiringen af ukrudt vil halmtullerne effektivisere nedbrydningen af halmstubbene. Halmrullerne bliver styret hydraulisk således at man selv bestemmer fordelingen tryk på tænder og ruller.

Kontakt os for at få mere at vide om denne nyskabelse